Lørdag den 20. august

Her på siden kan du se lørdagens program for Odense Blomsterfestival 2022.

Alle aktiviteter gratis at deltage i og kræver ikke booking eller billet, med mindre andet er oplyst.

Motorcykler ankommer på Flakhaven

Sted: Klosterbakken ved Klingenberg

Tid: 09.00

Arrangør: H.C. Andersen MC Paraden

Sted: Eventyrhaven

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Fyns Flettekreds

Kom og oplev den hyggelige flettekreds ’Fyns Flettekreds’, som medbringer forskelligt fletværk: store og små kurve, flet til haven og til fuglene, pynteting og praktiske ting. Se, hvordan et bundt grene forvandles til smukke og brugbare ting og hvordan barken fra pilen også kan anvendes til fint fletværk. Prøv selv at lave et lille "japansk øje" – Fyns Flettekreds står klar til at hjælpe, så længe lager haves.

Besøg Klosterhavens Univers

Sted: Klosterhaven

Tid: Endelige tider følger.

Arrangør: Klosterhavens venner.

Klosterhaven er et stille rum i Odense bymidte, som er tegnet i 1921 af havearkitekt I. P. Sørensen og er et af byens fineste haveanlæg med en spændende plantesamling af krydderurter og lægeplanter. Klosterhaven passe af Klosterhavens Venner, og under Odense Blomsterfestival vil der løbende være medlemmer, som kan fortælle om haven.

Hvad laver man på KOLD?

Sted: Platanpladsen

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: KOLD College

Fremvisning af uddannelserne som gartner, anlægsgartner og skovtekniker.
Prøv kræfter med de forskellige uddannelser og mød uddannelsesvejlerne fra KOLD College.

Lav din egen pesto med krydderurter dyrket i skolens væksthus. Så længe lager haves. Prøv at arbejde som anlægsgartner og lav din egen belægning. Hør også om regnvandshåndtering og biodiversitet. Se Skovteknikerens udstyr og se hvor lang tid du kan holde en motorsav i strakt arm.

Natteravnene 

Sted: Ove Sprogøs Plads

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Natteravnene

Foreningen natteravnene står klar til at fortælle om deres arbejde med at skabe tryghed i nattelivet.

Velkommen i Miljøteltet!

Sted: Klosterbakken ved Domkirken

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Miljøteltet

VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation inviterer indenfor i Miljøteltet ved Domkirken. De har masser af gratis aktiviteter for hele familien. Kreative sjæle kan bygge et insekthotel af genbrugsmaterialer. Der er også mulighed for at ”skide til måls”, varme hjernen op ved lykkehjulet eller få rusket op i dine affaldsvaner. Kom og prøv lærerige aktiviteter og bliv klogere på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel for kloden.

Ta' med på en eventyrlig rejse

Sted: Flakhaven

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Natureventyr

Tag på digital eventyrlig rejse i udstillingen på Flakhaven med Natureventyr. Hent appen gratis i App Store eller Google Play. Når turen er gennemført, kan diplom hentes ved infostanden på Flakhaven i åbningstiden.

Isblomster i Brandts Passage

Sted: Brandts Passage

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Brugerforeningen Brandts Klædefabrik

I Brandts Passage er årets tema til Blomsterfestivalen isblomster. Publikum vil kunne placere sig i midten af det hele, når vi folder den største Isblomst af dem alle ud i Farvergården. Isblomsten består af 96 hvide altankasser og får en diameter på 7 meter når den er samlet.
Brandts Passage bliver en snedronning værdig.

Forunderlige blomster i Kejserens have

Sted: Vintapperstrædet

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Vintapperstrædet

Vintapperstræde bliver omdannet til Kejserens have, som man kender det fra H.C. Andersen eventyret om Nattergalen. I haven kan man se de forunderligste blomster og ved de aller prægtigste er der bundet små klokker så man ikke går forbi dem uden at bemærke dem. Farverne er varme i røde og bordeaux nuancer og over gaden vil der hænge kinesiske lanterne og fuglebure til nattergale, fyldt med blomster.

Mød rosenforædleren bag Rosa’s Roser

Sted: Vintapperstrædet

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Roses Forever

  • Mød Rosa Ekelund og få en snak om de forskellige roser.
  • Køb dejlige haveroser og få gode råd af rosen-eksperter fra ’Roser i Danmark’.
  • Smag den nye rosévin.
  • Salg af både vin, haveroser og potteroser.
  • Vind skønne vin- og rosenpræmier i Rosas daglige konkurrencer - hver dag trækkes flere vindere. Se mere på Rosas Roser Facebook.

Hvordan bliver du 'bi-venlig'

Sted: Vestergade

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Nordfyns Biavlerforening

Nordfyns Biavlerforening medbringer observationsstader med levende bier, og dronningen er selvfølgelig med. Smag på honninger og find ud af, hvor forskelligt honning kan være. Få informationer om at blive ’bi-venlig’. Se og hør om, hvorfor bier og andre insekter er vigtige for bestøvningen af vores frugttræer og andre afgrøder.

Odense vil være Danmarks vildeste kommune!

Sted: Eventyrhaven

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: VILD - Odense Kommune

Lær om biodiversitet, bland en frøbombe og se, hvordan man kan lave et insekthotel ud af en træstamme på Odense Kommunes biodiversitetsstand.

Salg af hortensiaer fra Schroll Flowers

Sted: Eventyrhaven

Tid: 10.00-17.00

Arrangør: Schroll Flowers

Gartneriet Schroll Flowers står klar til at besvare spørgsmål og give tips & tricks om deres hortensiaer. De er blandt verdens største producenter af hortensiaer og har også deres egen forædlingsafdeling. Her finder du hortensiaer i forskellige farver.

DM i Blomsterkunst

Sted: Odeon

Tid: 10.00-16.00

Arrangør: DM i Blomsterkunst

20 af landets bedste florister – 12 seniorer og 8 juniorer – har kvalificeret sig til årets mesterskab, der finder sted på Odeon i Odense i weekenden 20.-21. august. Lørdag den 20. august skal alle deltagere udføre tre opgaver, der består af to åbne opgaver (forberedte) og en lukket opgave. Se specifikke tidspunkter her i programmet.

Rosas fortryllende rosenforædling

Sted: Milling Hotel Plaza

Tid: 10.30-11.30

Arrangør: Roses Forever

Entré: Gratis, men kræver billetbooking pga. begrænset antal pladser. Hent billet her.

Rosa er døbt Rosa og har arbejdet med roser og forædling af roser hele sit liv. Hun holder til i Dyreborg ved Faaborg, hvor hun forædler roser i sit lille væksthus. Til foredraget fortæller hun om sin rosen-passion og om hele processen omkring forædlingsarbejdet.

Hun giver gode tips til såning, pasning, pleje og høst. Flere af Rosa’s haveroser i Plant’n’Relax-serien har vundet priser for b.la. deres sundhed og blomsterrigdom eller som bedste buketrose.

Vi trækker lod blandt fremmødte deltagere om to af Rosas bøger samt to roser.

DM i Blomsterkunst - Opgave 2

Sted: Odeon

Tid: 11.15-13.15

Arrangør: DM i Blomsterkunst

Anden del af konkurrencen, hvor deltagerne bliver præsenteret for opgaveindholdet på selve dagen.

Den mystiske blomsternymfe

Sted: Flakhaven og Vestergade

Tid: 12.00-12.30

Arrangør: Enchanted Flower

Oplev nymfens magiske, lille verden fyldt med sommerfugle og charme, når hun glad ruller rundt i gaderne og møder festivalgæsterne. Omkring hende trives blomster og små væsner – og hvis du trykker på den store knap på globen, kan du opleve en smuk overraskelse.

H.C. Andersen Paraden

Sted: Flakhaven

Tid: 12.15

Arrangør: H.C. Andersen Paraden

H.C. Andersen Paraden viser små udpluk af deres eventyrlige forestilling. Følg deres optog til eventyrhaven og se hele forestillingen på Eventyrslottet.

MC Parade af motorcykler

Sted: Klosterbakken ved Klingenberg

Tid: 12.30

Arrangør: H.C. Andersen MC Paraden

Motorcyklister kører samlet som H.C. Andersen MC paraden rundt i byen. Ruten går via Klingenberg, Mageløs, Vestergade og videre rundt i byen.

H.C. Andersen Paraden

Sted: Eventyrhaven ved Eventyrslottet

Tid: 13.00-13.30

Arrangør: H.C. Andersen Paraden

Kom og se deres forestilling '24 eventyr på 24 minutter', hvor vi møder en lang række af figurerne fra H.C. Andersens eventyr i en festlig forestilling.

Ballet på Amfiscenen

Sted: Amfiscenen

Tid: 13.00-13.30

Arrangør: Det Kongelige Teater - Balletskolen Odense

Kom og oplev DGU-elever fra Det Kongelige Teater - Balletskolen Odense danse på Amfiscenen i den smukkeste kombination af moderne dans og klassisk ballet.

MC Paraden kommer retur

Sted: Klosterbakken ved Eventyrhaven

Tid: 13.30

Arrangør: H.C. Andersen MC Paraden

Paraden af motorcyklister kommer retur til området omkring Klosterbakken og Eventyrhaven til skue for byens gæster.

DM i Blomsterkunst - Opgave 3

Sted: Odeon

Tid: 13.45-15.45

Arrangør: DM i Blomsterkunst

Tredje og sidste del af konkurrencen, hvor deltagerne er blevet stillet opgaven 'Skab et arbejde med din egen fortolkning af H.C. Andersens eventyr "Det gamle egetræs sidste drøm"'. Det er en åben opgave, hvor deltagerne har haft mulighed for at forberede dele i forvejen.

Den mystiske blomsternymfe

Sted: Flakhaven og Vestergade

Tid: 14.00-14-30

Arrangør: Enchanted Flower

Oplev nymfens magiske, lille verden fyldt med sommerfugle og charme, når hun glad ruller rundt i gaderne og møder festivalgæsterne. Omkring hende trives blomster og små væsner – og hvis du trykker på den store knap på globen, kan du opleve en smuk overraskelse.

Klokkespilskoncert fra domkirkens tårn

Sted: Odense Domkirke

Tid: 14.00-14.45

Arrangør: Klokkespilskoncert

Domkirkens klokkenist Anders Grankvist Schou spiller vanen tro en særlig blomsterfestivalkoncert. Koncerten høres bedst i Eventyrhaven bag ved kirken. I domkirkens Skt. Knuds Sal er opstillet storskærm, som transmitterer direkte fra klokkespillet i tårnet. Der er desuden mulighed for en fremvisning af tårnet samt at opleve koncerten i tårnet umiddelbart ved siden af den spillende klokkenist. Interesserede bedes stå klar i domkirken ved tårntrappen i kirkens sydvestlige hjørne kl. 13.35 den dag. Der er et begrænset antal pladser i tårnet.

Lav en smuk krans med planter

Sted: Flakhaven

Tid: 15.00-16.00

Arrangør: Blomsterdesign by Vembye

Deltag i en gratis workshop på Flakhaven med Faglærer og blomsterdekoratør Dorthe Vembye. Hun underviser dig i at lave en smuk krans med planter til havebordet. Der kan være 20 deltagere pr. workshop og her gælder først til mølle princippet.

Eksklusivt foredrag om H.C. Andersen Haven

Sted: H.C. Andersen Haven 1

Tid: 16.00-17.15

Arrangør: H.C. Andersens Hus

Entré: 175 kr. + gebyr. Køb billet her.

(Husk at møde op 15 min. før.) Har du købt billet til foredraget, så har du også fri entré til H.C. Andersens Hus efterfølgende fra kl. 17.30 – 20.00. Du skal blot kunne fremvise din billet i døren. 

Mød MASU Planning – en af designerne bag H.C. Andersen Haven – til en særlig, eksklusiv talk. At vandre, opleve og sanse er essentielle temaer i H.C. Andersens eventyr. I H.C. Andersen Haven sættes den besøgende i centrum.

I stedet for at genfortælle de velkendte eventyr, lader haven den besøgende indtage hovedrollen, og herfra udforske haven og H.C. Andersens eventyrs univers. Haven er komponeret som en vandring gennem stemninger og atmosfære i en række scenografiske haverum.

Gennem den tætte dunkle have med dens krogede fyrretræer og videre ud i den lyse have hvis lette lysende blomsterflor maner mørket væk. Hækkene danner væggene omkring skiftende stemninger fremkaldt af planternes dufte, farvespil, teksturer og skift i skalaer, der sammen pirrer nysgerrigheden og sætter fantasien i spil. Haven og museet er flettet tæt sammen, og lader den besøgende træde ind og ud af virkeligheden og fantasien, som vi oplever det i H.C. Andersens eventyr.

Nordisk klassisk musik: Sverige

Sted: Eventyrhaven ved Eventyrslotte

Tid: 15.00

Arrangør: Nordisk Klassisk Musik

Gæstespil fra Norrköping: Elvira Ljungdahl, viola (bratsch), og Erik Andersson, piano.

Unge musikere under konservatorieforberedende uddannelse fra tre nordiske venskabsbyer mødes i Odense ved blomsterfestivalen og spiller på Eventyrslottets scene. Torben Iversen oplæser nordiske fortællinger. Ord og toner lyder og fryder under trækronerne og hylder broderskabet mellem Sverige, Norge og Danmark!

Ballet på Amfiscenen

Sted: Amfiscenen

Tid: 15.00-15.30

Arrangør: Det Kongelige Teater - Balletskolen Odense

Kom og oplev DGU-elever fra Det Kongelige Teater - Balletskolen Odense danse på Amfiscenen i den smukkeste kombination af moderne dans og klassisk ballet.

Den mystiske blomsternymfe

Sted: Flakhaven og Vestergade

Tid: 15.30-16.00

Arrangør: Enchanted Flower

Oplev nymfens magiske, lille verden fyldt med sommerfugle og charme, når hun glad ruller rundt i gaderne og møder festivalgæsterne. Omkring hende trives blomster og små væsner – og hvis du trykker på den store knap på globen, kan du opleve en smuk overraskelse.

Blomsterfestivalskoncert med vokalensemblet ’Northern Lights’

Sted: Odense Domkirke

Tid: 15.30-16.30

Arrangør: Odense Domkirke

Entré: 75 kr. som kan betales ved indgangen til Domkirken enten kontant eller via MobilePay.

Northern Lights består af unge, professionelle sangere fra Norge, Sverige og Danmark. På programmet står blandt andet musik af Ola Gjeilo, Mårten Jansson og Hildor Lundvik, og i anledning af Odense Blomsterfestival vil liljer, roser og blomstrende mandeltræer få en fremtrædende plads.

Hør for eksempel Paul Mealors fortryllende musik til Alfred Tennysons digt ’Now Sleeps the Crimson Petal’. Publikum tages med på en rejse rundt til forskellige nordiske lande, hvor sanserne bliver vakt med iørefaldende klassisk kormusik.

Nordisk klassisk musik: Norge

Sted: Eventyrhaven ved Eventyrslottet

Tid: 17.00

Arrangør: Nordisk Klassisk Musik

Gæstespil fra Trondheim: Klarinettrio: Eira Ausen Fossmark, Mali Frøysaa Strand og Astrid Lie Egtvedt.

Unge musikere under konservatorieforberedende uddannelse fra tre nordiske venskabsbyer mødes i Odense ved blomsterfestivalen og spiller på Eventyrslottets scene. Torben Iversen oplæser nordiske fortællinger. Ord og toner lyder og fryder under trækronerne og hylder broderskabet mellem Sverige, Norge og Danmark!

Nordisk klassisk musik: Danmark

Sted: Eventyrhaven ved Eventyrslottet

Tid: 19.00

Arrangør: Nordisk Klassisk Musik

Hjemmebane-holdet fra Odense: Signe Haugaard Lauridsen, sopran, og Rosa Bundsgaard, fløjte.

Unge musikere under konservatorieforberedende uddannelse fra tre nordiske venskabsbyer mødes i Odense ved blomsterfestivalen og spiller på Eventyrslottets scene. Torben Iversen oplæser nordiske fortællinger. Ord og toner lyder og fryder under trækronerne og hylder broderskabet mellem Sverige, Norge og Danmark!

 

Alle tider er vejledende.