Historie og vision

Læs mere om festivalens historie

Om Odense Blomsterfestival

Odense Blomsterfestival er byens smukkeste tilbagevendende event. 

Festivalen, der har eksisteret siden 1999, får under afviklingen besøg af tusindvis af gæster fra nær og fjern, der alle flokkes i Odense by i uge 33, for at finde inspiration, overraskelser og lærdom i blomsternes verden. 

Festivalen er helt gratis at besøge, og hver år pryder myriader af kreative blomstermiljøer gader og stræder i Odenses bymidte. Alt i alt en buket af oplevelser – lige midt i Odense, lige midt i landet og kreative blomstermiljøer lige midt i byen. 

Traditionen tro samles festivalen hvert år om et særligt tema, der giver et blomsterparadis kombineret med kunst, kultur og underholdning for hele familien. 

Odense Blomsterfestival er med til at udvikle og profilere samarbejdspartnere, Odense og Fyn -sammen får vi byen til at blomstre og folde sig smukt ud. 

Odense Blomsterfestival er dermed ikke kun en oplevelse for sanserne. Vi er også et vellykket eksempel på, hvad et unikt samarbejde mellem offentlige og private, mellem erhverv, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og turisterhvervet kan føre til. Samtidig fungerer vi som et populært og velbesøgt udstillingsvindue for hele gartnerierhvervet – sammen udvikler vi festivalen år for år, så de mange besøgende får en ny og spændende oplevelse med sig fra Odense.

Vision 

Vi skaber liv i byen. Vi klæder byen i festtøj. 

Mission 

Odense Blomsterfestival skal brande byen og gartnerierhvervet via en årlig tilbagevendende begivenhed. Blomsterfestivalen er en unik oplevelse med blomster og planter i centrum, som tiltrækker gæster til byen, og som viser byens liv. 

Festivalen giver glæde og stolthed for gartnerierhvervet og byen, samt skaber oplevelser som alle gæster vil huske og opleve mere af. 

Blomsterfestivalen samarbejder på tværs af erhverv og gennem inddragelse af de besøgende skaber festivalen interesse for blomster og planter, som en del af det gode liv udendørs og indendørs.