ODENSE BLOMSTERFESTIVAL 2023: DET KAN DU OPLEVE

Når Odense Blomsterfestival løber af stablen d. 17.-20. august, vil de smukkeste blomster og planter pynte Odenses gader, stræder, pladser og parker. Her venter fire fortryllende dage med eventyrlige blomster- og planteinstallationer, salgsboder, udstillere, workshops og meget mere.

Torsdag d. 17. august indtager Odense Blomsterfestival 2023 byen og gør Odense lige dét smukkere. Her skydes festivalen i gang, når Johnny Haugaard, også kendt som blomstermanden, officielt erklærer dette års blomsterfestival for åben.

I selskab med konferencier Sara Gadborg bliver der under åbningen skabt en sanseoplevelse med små overraskelser, der i tråd med årets tema ’Lad sanserne blomstre’ vil hylde sanseligheden og livslysten.

Den officielle åbning finder sted kl. 15.30 på Flakhaven, og alle er velkommen til at deltage.

Noget for enhver smag
Til Odense Blomsterfestival vil der være noget for enhver smag, når festivalen byder på både smukke blomster- og plantekreationer, sjove aktiviteter, workshops, udstillere, salgsboder og meget mere.

På Flakhaven får dine sanser rig mulighed for at blive stimuleret, når årets tema
‘Lad sanserne blomstre’ folder sig ud på pladsen som en oplevelsesrig sansehave. Inddelt i flere små temahaver med en vandhave, en eventyrhave, en musikhave, en sandhave, en stenhave og en barfodssti, kan du glæde dig til at gå på opdagelse og lade dine sanser blomstre.

Masser af inspiration at hente
Og så kan du for alvor lade dig inspirere hos de mange udstillere. Hos Miljøteltet på Klosterbakken kan du f.eks. blive klogere på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel for kloden, ligesom du kan tage et spil ’lorte basket’, varme hjernen op ved lykkehjulet eller så et træ-frø i en genbrugsurtepotte.

Du kan også lægge vejen forbi Brandorff Orchide i Rådhushallen og få gode råd til, hvordan du passer dine orkidéer i hjemmet eller i drivhuset, eller du kan besøge Gartneriet Schroll Flowers, som står klar til at besvare spørgsmål og give tips & tricks om deres hortensiaer.

På Platanpladsen ved Plantorama Odenses stand kan du høre Johnny Haugaard give sit bud på en sanselig have og få gode tips til at opbygge mindre haverum på enten terrassen eller altanen. Og så kan du ved Det Rullende Madværksted på Flakhaven få Økologihavens dygtige gartners fifs til deres forskellige økologiske krydderurter.

Der er masser af spændende ting på programmet, som du finder her.

Spændende workshops
Som festivalgæst har du i løbet af de fire festivaldage mulighed for at deltage i flere spændende workshops.

Hos By Vembye kan du deltage i en workshop, hvor du selv kan være med til at lave en blomsterdekoration med fokus på en mere bæredygtig tilgang. Det er gratis at deltage og er inkl. materialer, men det kræver dog tilmelding på www.blomsterfestival.dk

Det Rullende Madværksted på Flakhaven tilbyder desuden daglige workshops, hvor du kan lave pandekager med grønt, prøve kræfter med grøn fars og lave en grøn bøf.

Aktiviteter for børn
Du kan roligt tage børnene eller børnebørnene under armen og med til Odense Blomsterfestival, for her er der også masser af sjove oplevelser forude for de små.

Hos Plantorama Odenses stand kan du f.eks. fredag møde maskotterne Gro og Liv, når de besøger festivalen og uddeler krammere. På Plantoramas stand har du også mulighed for at hilse på søde kæledyr, når deres dyreafdeling kommer på besøg med bløde kaniner og nuttede kyllinger.

På Amfiscenen kan du træde ind i et sanseligt univers, når Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og AMOK præsenterer et enestående værk med 20 dansere. Forestillingen, som er skabt særligt til Odense Blomsterfestival, viser den utrolige rigdom og kontrasterne i H.C. Andersens historier, som ofte er kendetegnet ved en detaljeret rejse gennem et botanisk univers. 

Og så kan du bl.a. også opleve H.C. Andersen Paradens forestilling ’24 eventyr på 24 minutter’ i Eventyrhaven, hvor en lang række af figurerne fra H.C. Andersen eventyr byder på en festlig forestilling. 

Plantesalg
Efter Odense Blomsterfestival sælges der traditionen tro blomster og blomsterdekorationer, og det vil foregå over to dage.

Det første plantesalg foregår mandag den 21. august kl. 14.00-19.00 og anden omgang plantesalg søndag den 27. august kl. 18.30-20.00.  Betaling kan ske ved mobilepay eller kontant.