Odense Blomsterfestival 2022

Når den 23. udgave af Odense Blomsterfestival skydes i gang, bliver det både med faste gode gengangere og en masse nye oplevelser.

Vi byder på nye aspekter om planterne, hvor vi både byder på både sanselige som virtuelle oplevelser. Som noget nyt og spændende kan du i år også opleve Blomsterfestivalen efter mørkets frembrud. I samarbejde med belgiske Urban Mapping bliver der nemlig præsenteret fire lysprojektioner, med inspiration fra H.C. Andersens eventyr om 'Den Lille Idas Blomster' , hvor du kan opleve animationer med dansende blomster. Som en del af oplevelsen byder vi også på små sjove historier om, hvad planterne rent faktisk laver om natten og tillige med kan du ovenikøbet se de omtalte planter i tema-udstillingen på Flakhaven.

Det bliver også noget for de kreative, da der bliver mulighed for at lave en blomsterkrans i en workshop ved Blomsterdesign by Vembye. I Odeon kan man opleve en lang række af landets dygtigste florister, da der afholdes DM i moderne blomsterkunst hen over weekenden.

Den økologiske blomsterbonde Regitze tager dig med ind i den spiselige del af haven. Hun har høstet alle de spiselige blomster, der er i haven lige nu. Så du kan blive klogere på din egen spiselige have, og prøve at smage de forskellige blomster.

Vi byder også på en digital oplevelse i vores temaudstilling, hvor man sammen med Natureventyr kan drage på et eventyr og opleve planterne og udsmykningerne med helt nye øjne.

Odense Blomsterfestival foregår i dagene den 18.–21. august 2022. Se programmet her.

I år er Odense Blomsterfestival støttet af Produktionsafgiftsfonden.