Odense Blomsterfestival 2021: Det kan du opleve

Når Odense Blomsterfestival finder sted den 19.-22. august bliver Odense midtby forvandlet til ét stort fortryllende blomsterunivers. Her kan både store og små se frem til smukke blomster- og planteudsmykninger, en lang række udstillere, salgsboder og sjove aktiviteter.

I uge 33 kan du igen se frem til at opleve Odense Blomsterfestival, som traditionen tro byder på et væld af kreative blomster- og planteudsmykninger på Flakhaven og rundt omkring i det centrale Odense.

Her får du et overblik over nogle af de aktiviteter, som du kan se frem til at opleve, når blomsterfestivalen inden længe bliver skudt i gang.

Flakhaven

Odense Blomsterfestivals centrale udstilling vil være at finde på Flakhaven: En udstilling, som er bygget op omkring årets tema ’Skønheden i forvandlingen’. Her kan du opleve en udstilling bygget op som et træ og se forvandlingen fra træets rødder op igennem stammen og til træets krone med alle dets forgreninger og nye veje.

Åbningsceremoni i Eventyrhaven

Blomsterfestivalen bliver skudt i gang ved åbningsceremonien torsdag den 19. august kl. 17.00, der som noget nyt bliver afholdt på Eventyrslottet i Eventyrhaven.

I år bliver Odense Blomsterfestival endnu mere magisk og eventyrlig, da festivalen for første gang finder sted som en del af H.C. Andersens Festivals, som løber af stablen i uge 34. I den forbindelse vil nogle af blomsterfestivallens smukke udsmykninger også blive stående i bybilledet og være en del af det fortryllende univers, når festlighederne fortsætter under H.C. Andersen Festivals.

Inspirerende blomster- og planteudsmykninger

Omdrejningspunktet ved Odense Blomsterfestival er selvfølgelig de smukke og fantasifulde blomster- og planteudsmykninger, som pryder gader og stræder i Odense bymidte.

Tag en tur igennem det centrale Odense og lad dig inspirere af de smukke kreationer, som blandt andet de mange udsmykkede skulpturer, der fylder bybilledet.

Udstillere

Du kan også besøge de mange udstillere, som er en del af Odense Blomsterfestival og gå på opdagelse i deres kreative blomster- og planteuniverser.

På Gråbrødre Plads kan du for eksempel møde fire gartnere, som har udstillinger, der indeholder produkter lige fra krydderier til flotte blomstrende planter, bambus og flotte græsser, i Arkaden Food Hall er der en udstiller til dig, som elsker grønne planter, og i Eventyrhaven kan du se frem til at udforske et væld af fine blomsterfigurer.

Du kan også aflægge et visit hos KOLD College på Platanpladsen, som byder på inspiration med planter og fortæller om uddannelserne inden for gartnerfaget, eller du kan besøge Miljøteltet på Skt. Knuds Plads, hvor både Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Vandcentersyd holder til, og blive klogere på den bæredygtige udvikling inden for branchen.

Salgsboder

Og hvis du gerne vil have et minde med fra Odense Blomsterfestival, er der salg af både blomster og planter hos Langeskov Planteskole, Gartneren i Nonnebo og Schroll Flowers. Oveni det har du mulighed for at købe kunst til haven i form af flotte havekugler lavet i genbrugsmaterialer hos Klaus Jensen Havekunst.

Noget for hele familien

Du kan roligt tage børnene eller børnebørnene under armen og med til Odense Blomsterfestival, hvor der venter jer et væld af eventyrlige oplevelser og sjove aktiviteter forude.

Som noget helt nyt i år vil appen ’Natureventyr’ være en del af dette års blomsterfestival, hvor både børn og voksne inviteres med på en eventyrlig fortælling gennem Odenses gader og stræder. I et spændende eventyr om en forsigtig alfeprins bliver Odense Blomsterfestivals mange smukke udstillinger vækket til live gennem fantasi og udfordringer.

Det er også muligt at lave sit eget insekthotel i Miljøteltet, ligesom man kan gå på en digital krydderurteskattejagt hos Økologihaven på Gråbrødre Plads.

Både store og små kan også se frem til at opleve H.C. Andersen Paraden i Eventyrhaven og på Flakhaven og til at se børn fra Danseakademi City Ballet optræde med en fortolkning af årets tema ’Skønheden i forvandlingen’. Tidspunkterne kan du finde i programmet.

Byens flotteste blomsterudsmykning

Vær med til at beslutte, hvem der skal vinde prisen som byens flotteste blomsterudsmykning 2021. Det kan du være med til at afgøre ved at sende en SMS til 1245 med din favoritudsmykning. I SMS’en skriver du blot ’Stand 1’, ’Stand 2’ osv. alt efter, hvilken stand du synes er allerfinest.

Deltager du, er du samtidig med i konkurrencen om at vinde spændende gavekort til Odense City og Plantorama. Vinderen trækkes søndag den 22. august og får direkte besked.

 

Odense Blomsterfestival finder sted d. 19.-22. august 2021, og det er gratis at deltage.

Se det fulde program her, og hold dig opdateret om corona-restriktionerne her.