Flakhaven omdannes til sansehave på årets blomsterfestival

Der bliver noget for alle sanser, når den 24. udgave af Odense Blomsterfestival til august omdanner byen til ét stort fortryllende og inspirerende blomster- og planteunivers. Under temaet ’Lad sanserne blomstre’ omdannes Flakhaven til en stor sansehave, mens resten af Odense fyldes med kreative og smukke blomsterog planteudsmykninger, en lang række udstillere, salgsboder, underholdning og workshops.

Der venter fire fortryllende dage med noget for alle sanserne, når Odense Blomsterfestival endnu engang folder sig ud fra torsdag 17. til søndag 20. august.

Blomsterfestivalens centrale udstilling er på Flakhaven foran Odense Rådhus, som bliver omdannet til én stor, sanselige oplevelseshave skabt i samarbejde med landskabsarkitekten Helle Nebelong, som er specialist i indretningen af sansehaver. Her vil et væld af små sanseområder pryde Flakhaven, som hver især vil omhandle vores forskellige sanser.

”Den centrale udstilling på Flakhaven bliver i år en oplevelseshave, hvor der i en række temahaver vil være forskellige sanselige oplevelser, så de besøgende med egen krop og sanser kan opleve noget nyt. Vi kommer blandt andet til at have en vandhave, hvor vi leger med synssansen; en sansesti, hvor forskellige underlag kan fornemmes, ligesom vi sammen med Dansk Gartneri vil arbejde sammen om det rullende madværksted, så den spiselige del af planteriget også kommer i fokus,” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen, projektchef for Odense Blomsterfestival.

Alt fra smukke blomsterkreationer til rullende madværksted

På årets blomsterfestival kan festivalens besøgende traditionen tro opleve fantasifulde og kreative blomster- og planteudsmykninger i Odenses gader og stræder. Programmet byder desuden på workshops i ’Det rullende madværksted’, poetiske projektioner med ’Tommelises Blomster’, bæredygtigt blomsterbinderi med florist Dorthe Vembye, eventyrlig vandring i H.C. Andersens Have, inspiration og salg af planter ved Plantorama, et sansende univers i ’Regitzes have’ og meget, meget mere.

I år vil orkideerne desuden være tilbage på festivalen, hvor Rådhushallen vil danne rammerne for inspiration, foredrag om og salg af orkideer.

”Hos Odense Blomsterfestival glæder vi os til at byde velkommen til en festival, som med årets program favner utrolig bredt. Foruden smukke blomster- og plantekreationer har vi også fokus på det spiselige, sjove aktiviteter, muligheden for selv at skabe noget i de spændende workshops, ligesom der som altid vil være rig mulighed for at gå på opdagelse blandt de mange udstillere, salgsboder og blomsterudsmykninger,” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen, projektchef for Odense Blomsterfestival.

Et eventyrligt ophav

Det er tredje gang, at Odense Blomsterfestival bliver afviklet som en del af H.C. Andersen Festivals. Årets tema ’Lad sanserne blomstre’ er imidlertid også baseret på et kreativt fundament, som udspringer af H.C. Andersens eventyrlige forfatterskab og univers.

Alle steder i Andersens forfatterskab symboliserer blomsterne og væksterne på fineste vis en sammenhæng mellem naturens mangfoldighed og eventyrforfatterens drøm om at skabe mangfoldighed, skønhed og åndelig rigdom ved hjælp af fantasien. En vandring i H.C. Andersens have er således intens, sansemættet og lærerig, hvilket lige om lidt afspejles i det centrale Odense, når festivalen atter går løs. Odense Blomsterfestival finder sted 17.-20. august, og det er gratis at deltage.

Åbningen er flyttet til kl. 15.30 på Flakhaven. Se det fulde program her: www.blomsterfestival.dk/program