Fællesskab hos Odense Blomsterfestival

Der ligger megen forberedelse bag, inden udstillerne til Odense Blomsterfestival står helt klar med deres eventyrlige blomster- og plantekreationer. Her får elever fra de grønne uddannelser for alvor et indblik i, hvad det vil sige at være en del af et arbejdsfælleskab, og hvad de utallige planter, som pryder Odenses gader og stræder, kan anvendes til.

Odense Blomsterfestival ligger en dyd i at samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og at have forskellige uddannelser med i hele arbejdet omkring festivalen. Én af de samarbejdspartnere, som har været med helt fra start, er KOLD College, hvorfra elever fra gartner- og anlægsgartneruddannelsen igen deltager i forberedelserne til festivalen.  

”Vi er endnu engang en del af Odense Blomsterfestival, som giver eleverne et super fint indblik i, hvad det egentlig vil sige at være en del af et arbejdsfælleskab. Festivalen finder sted blot en uge efter, at eleverne er startet på grundforløbet, så det er en rigtig god rystesammentur, hvor de lærer at samarbejde på en ny måde, end de er vant til på selve uddannelserne,” siger Tanja Marie Jokumsen, uddannelses- og erhvervsvejleder hos KOLD College.  

I år er det elever fra gartner- og anlægsgartneruddannelserne Grundforløb 2, som er at finde i Odense bymidte tirsdag og onsdag i uge 33, hvor de hjælper festivalen med de smukke blomster- og planteudsmykninger, inden det hele for alvor går løs torsdag d. 19. august.  

Her bliver eleverne delt ud i mindre hold på Flakhaven og rundt omkring i Odense bymidte for at hjælpe med at sætte planterne i konstruktionerne, så de eventyrlige blomster- og planteuniverser står helt skarpt, når besøgende fra nær og fjern lægger vejen forbi blomsterfestivalen.     

Et praksisnært indblik  

I løbet af forberedelsesdagene og arbejdet med de fantastiske blomster- og plantekreationer får eleverne et praksisnært indblik i, hvad planterne egentlig kan bruges til, når de kommer ud fra gartnerier og planteskoler, samt hvordan man gennem form og farver kan sammensætte dem til noget eventyrligt og dekorativt. 

Og så er den helt særlige stemning og fællesskabsfølelse, som præger gader og stræder, et ekstra plus, når eleverne arbejder sammen om de allersidste detaljer. En stor del af oplevelsen er nemlig også alle de udefrakommende besøg, som finder sted, mens festivalen bygges op, hvor forbipasserende er gode til at stoppe op for at spørge ind til og anerkende de flotte udsmykninger.  

”Eleverne synes, at det er hyggeligt at være en del af blomsterfestivalen. Det at man mødes på Flakhaven, og at man sammen går op og får sig en kop kaffe. Og så er det en stor del af oplevelsen, at mange af de forbipasserende stopper op og snakker med eleverne, fordi de synes, det er nogle rigtig flotte udsmykninger,” siger Tanja Marie Jokumsen.  

 

Du kan i år aflægge et visit hos KOLD College, som i år har en stand på Platanpladsen, hvor de byder på inspiration med planter og fortæller om uddannelserne inden for gartnerfaget. Du finder det fulde program og oversigten over udstillere her.