DM i moderne blomsterkunst kommer til Odense

Danmarksmesteren i moderne blomsterkunst 2022 bliver kåret i Odense til sommer. Mesterskaberne bliver nemlig afholdt under Odense Blomsterfestival i august, men allerede på søndag 6. marts findes de fynske deltagere ved fynsmesterskaberne i Rosengårdscenteret.

Odense Blomsterfestival har været med til at skabe et fantastisk navn for Odense med hensyn til blomster og planter.

De flotte ord kommer fra Jens Poulsen som begrundelse for, at Floristen Danmark har valgt, at DM i moderne blomsterkunst til sommer skal afholdes i forbindelse med Odense Blomsterfestival.

Jens Poulsen er formand for Floristen Danmark, der er blomsterhandlernes brancheforening og hvert andet år arrangerer DM i blomsterkunst. Her er Odense et oplagt valg som location for et danmarksmesterskab.

”Jeg synes, Odense og byens flotte blomsterfestival er et helt åbenlyst sted af kåre Danmarksmesteren i blomsterkunst. Blomster er eventyrlige og passer derfor perfekt sammen med H.C. Andersen og den store kulturfestival, som blomsterfestivalen er en del af. Samtidig er Odense i gang med en spændende udvikling, og så vælger vi selvfølgelig også at afholde DM i blomsterkunst, fordi Odense Blomsterfestival har været med til at skabe et fantastisk navn for Odense med hensyn til blomster og planter,” siger Jens Poulsen, der mener, at blomsterfestivalen er med til at øge brugen af blomster:

”Odense Blomsterfestival tiltrækker hvert år et meget stort publikum, som på den måde bliver inspireret til at give og bruge blomster. På den måde bliver blomster en naturlig del af vores hverdag, hvor man bruger blomster som en gestus ved særlige lejligheder.”

Odense Blomsterfestival er en del af H.C. Andersen Festivals, og på blomsterfestivalens kontor er der også glæde over, at Odense Blomsterfestival bliver centrum for landets dygtigste blomsterdekoratører.

”Vi synes jo selv, at blomsterfestivalen hvert år byder på en masse af den allerflotteste blomsterkunst, men det er naturligvis en kæmpe anerkendelse af vores arbejde og vores blomsterfestival, når Floristen Danmark vælger at placere danmarksmesterskaberne i blomsterkunst i Odense under blomsterfestivalen. Vi glæder os rigtig meget til at være værter for landets dygtigste blomsterdekoratører,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm, og tilføjer:

”På blomsterfestivalen er vi enormt stolte over at kunne præsentere blomster og planter i alle mulige afskygninger og at understøtte den glæde, som planter og blomster skaber hos gæsterne. DM i blomsterkunst er en ekstra oplevelse for de mange gæster, og forhåbentlig kan det også trække nye gæster til Odense og blomsterfestivalen.”

Danmarksmesterskaberne bliver afholdt i ODEON i weekenden 20.-21. august, men allerede på søndag 6. marts bliver de fynske deltagere fundet, når der afvikles fynsmesterskaber i Rosengårdscenteret.

 

Odense Blomsterfestival 2022 afvikles fra 18.-21. august.