Åbning af Blomsterfestival 2018

Energi-, forsynings- og klimaministeren åbner Odense Blomsterfestival under temaet Cycling/recycling

Det er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, der åbner årets udgave af Odense Blomsterfestival – den 16. august kl. 17.00 på Flakhaven i Odense. Her slår han officielt hul på fire aktivitetsfyldte festivaldage.

Ministeren ser frem til sin funktion i årets blomsterfestival:
- Det glæder mig, at Odense sætter fokus på Cycling/recycling, i forbindelse med Blomsterfestivalen. Jeg ser frem til at deltage i åbningen af festivalen i min hjemby og se de mange smukke blomster fra danske gartnerier, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Grøn tråd gennem aktiviteterne
Jan Knudsen, der er formand for Odense Blomsterfestivals bestyrelse, siger om temaet:
– Der er mange ting, der i år går op i en højere enhed under Odense Blomsterfestival, der har temaet Cycling/recycling. For vi har en gartneribranche, der i disse år investerer massivt i grønne energi- og produktionsløsninger. Vi holder til i Odense, der i årevis har været en af landets største cykelbyer. Vi har nogle dygtige udstillere, der tænker både cycling og recycling ind, når de omsætter temaet i smukke oplevelser for vores gæster. Og så er vi glade for, at netop energi-, forsynings- og klimaministeren har sagt ja til at stå for den officielle åbning. Hos Odense Blomsterfestival synes vi, at der er en smuk rød eller rettere grøn tråd igennem tingene.

Odense forvandles til et farverigt blomsterhav
Odense Blomsterfestival afvikles hvert år under et nyt tema, der foldes ud rundt omkring i byen, i gader og stræder, på torve og pladser med flotte og velduftende udstillinger. Festivalen er samtidig en branchefestival, hvor gartnere og branchens øvrige aktører sætter hinanden stævne til en udviklende dialog.
Med årets tema Cycling/recycling bliver der sat fokus på grønt og genbrug, cykling og cykelsjov i en by, der i årtier har været Cyklisternes by. Cyklisme, genbrug, planter, blomster og meget andet samles under den samme temaparaply, når festivalen forvandler Odense til et stort farverigt blomsterhav:
– Odense Blomsterfestival byder på grønne, inspirerende oplevelser for både børn og voksne, store og små og hele familien under nogle festlige dage, hvor Odense virkelig kommer til at blomstre, lover festival-formand Jan Knudsen.

Om programmet for åbningen
Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel byder på byens vegne velkommen til Odense Blomsterfestival og der vil samtidig være underholdende indslag i løbet af åbningen, der afspejler årets tema. Traditionen tro, bliver der navngivet en nyudviklet rose under åbningsceremonien. Denne ærefulde opgave tilfalder energi-, forsynings- og klimaministeren.

Kontakt
Anne Ammitzbøll Rasmussen
Odense Blomsterfestival/Flora Dania
Mobil: 30 63 59 50